Over ons

Femke

Mijn leven met een hond is begonnen toen mijn vader voor ons gezin een cocker spaniël ging kopen en met een dalmatiër thuiskwam. Dat ras is nooit meer weggegaan, na deze eerste Dalmatische hond volgde er nog zeven spikkels. Nadat ik zelf een hond met een gedragsprobleem in huis had, ben ik mij gaan verdiepen in hondengedrag. Ben als vrijwilliger op een hondenclub begonnen en aansluitend via een instructeurscursus bij Martin Gaus begonnen aan een studie gedragstherapie voor honden en later voor katten. Mijn hobby werd mijn werk en ben een hondenschool gestart: Spikkel Hondentraining. Daarna ben ik niet stil gaan staan maar lekker gaan bijscholen met allerlei cursussen, o.a. mensen begeleid/coachen die ook de studie gedragstherapie waren gestart en uiteindelijk ben ik tussen de hulp- en assistentiehonden terechtgekomen.

Inmiddels is onze spikkel inmiddels ruim 10 en heeft een ander ras zijn intrede gedaan. Een Australian Labradoodle kwam op mijn pad en toen hij rond de 7 maanden oud was en dat is Ollie. Deze hond gaat soms met mij mee naar het werk en is een fantastische relaxte hond die eigenlijk nergens snel van onder de indruk is. Ollie en ik hebben samen ook een opleiding gedaan voor de kindercoach. Ik ben de coach en Ollie is mijn Co Coach en samen kunnen wij kinderen helpen die soms problemen ondervinden in de maatschappij. Zij kunnen bijvoorbeeld Ollie voorlezen, hij biedt altijd een luisterend oor en heeft geen oordeel. Voor deze trajecten heb ik nu ook een tweede Australian Labradoodle aangeschaft, Boet, die hiervoor opgeleid gaat worden.

Begin 2018 ben ik begonnen aan het opleidingstraject van Bultersmekke Assistancedogs (BMA) en heb ik de opleiding met goed gevolg afgerond. Nu begeleid ik trajecten van diverse mensen met hun assistentiehonden. Het is prachtig om te zien wat deze combinaties voor elkaar kunnen betekenen en dat mensen met hun hond optimaal kunnen functioneren in de maatschappij.

Al met al wat veranderingen en uitbreidingen, de naam spikkel hondentraining dekt de lading niet meer dus per 1 juni 2019 werk ik onder de naam “Femke Couvée Training en Coaching”

Ik ga een uitdaging niet uit de weg en probeer altijd een oplossing te vinden voor elke uitdaging. Dat kan best wel eens een bijzondere oplossing zijn maar soms ook heel voor de hand liggend. Dat maakt het werk bijzonder afwisselend en het houdt mij scherp.

Contactgegevens:

Femke Couvée – Oosterwal

Telefoon: 06-27082163

Emailadres: info@femkecouvee.nl

Actief op Facebook en Instagram te vinden onder de naam Best4Pets Company