Kindercoaching

Door mijn werk kom ik regelmatig in aanraking met kinderen. Dit kunnen kinderen zijn van het gezin bij een gedragstherapie traject, maar ook de kinderen/kleinkinderen van de eigenaren van de assistentiehonden. Iedere keer verbaas ik me over de mooie wisselwerking tussen hond en kind.

Dit zag ik ook in onze eigen thuis situatie gebeuren. Als 1 van mijn dochters verdrietig was kropen ze altijd bij 1 van de honden.

Naast het werk als instructeur assistentie honden wilde ik meer met mijn eigen hond. Ik ben gestart met de opleiding Dierbegeleider. Deze opleiding is breed. Hierbij zet je, je hond in als bijvoorbeeld een knuffelmaatje in een verpleeghuis,  of als “clown” bij een kinderdagverblijf.

Door dit samen met mijn hond te doen smaakte dit naar meer en ben ik in 2018 gestart met de opleiding Kindercoach met de hond als Co Coach.

Wanneer trek je nu aan de bel bij een Kinder Coach.

Hieronder een aantal voorbeelden:

Heeft uw kind moeite op school of op een sportclub, bijvoorbeeld door weinig zelfvertrouwen of wordt er gepest. Of is vaak verdrietig, angstig of boos. Of zit niet lekker in zijn vel. Of heeft uw kind te maken met een ontwikkelingsstoornis als bijvoorbeeld ASS of AD(H)D of heeft uw kind moeite met rouw/verlies of een scheiding.

Dan is kinder Coaching met hond wellicht een oplossing.
Kinder Coaching doe ik samen met mijn Co Coach Ollie, een Australian Labradoodle. Ollie is een rustige hond en gaat samen met mij uw kind inzichten geven in zijn of haar handelen. Ollie oordeelt en veroordeelt niet. We werken met diverse methodes om het probleem helder te krijgen en gaan daar dan actief mee aan de gang. De mogelijkheden zijn legio. Als Kindercoach weet ik uw kind vanuit diverse invalshoeken te benaderen zodat we samen op 1 lijn komen te zitten.

Kindercoaching is samen ontdekken welke kwaliteiten en krachten uw kind in zich heeft en hoe deze te gebruiken in de situaties die voor het kind moeilijk zijn of om nieuwe vaardigheden te leren. De focus ligt niet op het probleem, maar juist op het realiseren van succeservaringen. Het kind staat centraal en heeft een actieve rol in zijn eigen ontwikkelingsproces. Vaak heeft uw kind de oplossingen al in zich en ik ga hem of haar samen met Ollie zichzelf daar bewust van maken. Zodat uw kind zelf leert om een positiever zelfbeeld te ontwikkelen en hiermee in de praktijk leert om te gaan.

Het kan ook zijn dat uw kind moeite heeft met voorlezen, of spreken in het algemeen, kijk dan eens bij het kopje R.E.A.D.

Contactgegevens:

Femke Couvée – Oosterwal

Telefoon: 06-27082163

Emailadres: info@femkecouvee.nl

Actief op Facebook en Instagram te vinden onder de naam Best4Pets Company